Slujire arhierească în biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Corabia

Duminică, 28 aprilie, la Praznicul Intrării în Ierusalim, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Corabia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat importanţa şi înţelesul duhovnicesc al acestui praznic: „Din sărbătoarea de astăzi înţelegem că trebuie să ne bucurăm, chiar dacă bucuria ierusalimitenilor din vremea aceea era una străină de adevăr. Şi mai înţelegem că nu avem voie să fim atât de schimbători şi inconsecvenţi, precum contemporanii şi conaţionalii lui Hristos, care astăzi l-au ovaţionat, pentru ca peste doar câteva zile să se facă părtaşi crimei abominabile cu acelaşi entuziasm, strigând: „Răstigneşte-L! Răstigneşte-L, Pilate, pentru că ne-a înşelat!

Înţelegem să-L primim pe Hristos cu bucurie în inimile şi în viaţa noastră şi, odată primit, să-L păstrăm, iar nu să-L trădăm precum Iuda (Mt. 26, 25 şi 47), ori să ne lepădăm de Dânsul precum Petru (Lc. 22, 54 – 62), nici să-L părăsim ca toţi cei care Îl slujiseră până atunci, dar L-au lăsat singur în faţa morţii. Să păstrăm în suflet această bucurie a zilei de astăzi, să fim consecvenţi faţă de Hristos care este „Rege”, iar nu răzvrătitor al maselor împotriva romanilor, aşa cum îl credeau iudeii de atunci, şi „să-L primim ca pe Împăratul” prin excelenţă, Care a zis: „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta” (In. 18, 36)”.