NOI APARIȚII EDITORIALE

Volumul „Slujitori ai Bisericii din Olt și Romanați, prigoniți în timpul regimului comunist”, al dnei Ana-Maria Rădulescu, apărut la editura Episcopiei Slatinei și Romanaților, reprezintă un imbold pentru întreaga Biserică de a-și motiva identitatea și locul său acum când, mediatic, se încearcă a i se distorsiona propria imagine. Starea de pătimire a Bisericii, cu puține răgazuri, a fost și este una continuă și, așa cum preciza autoarea, „sfinții sunt expresia autenticității Bisericii celei una, căci pătimirea lor de-a lungul vremii vine să confirme pe deplin cuvântul Mântuitorului Hristos că cel care va răbda până la sfârși acela se va mântui (Mt. 10, 22)”.

Cealaltă apariție – albumul Repertoar al bisericilor de lemn din judeţul Olt” – vine să completeze latura văzută a Bisericii, exprimată în prima lucrare, totodată punând în valoare aceste obiective de reper în abordarea sistematico-tehnică a arhitecturii religioase eminamente românești. În fapt, albumul este o reeditare, urmare a interesului arătat față de ediția princeps.

Înlesnirea publicării acestor lucrări a venit prin sprijinul financiar acordat de către Administrația Fondului Național Cultural, în cadrul proiectului editorial desfășurat în perioada 15 august – 15 noiembrie a.c.

Cele două lucrări vor fi lansate marți, 12 noiembrie, începând cu orele 11.00, la Galeria ARTIS din Municipiul Slatina.

Toți cei interesați sunt așteptați să ia parte la eveniment.

Daniel Naidin,

Inspector Editorial

Citește și: Lansarea noilor lucrări apărute la Editura Episcopiei Slatinei și Romanaților