Biserica Parohiei Leoteşti a fost resfințită

Duminică, 10 noiembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a resfințit biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, din Parohia Leoteşti, com. Bobiceşti, hirotonind preot pe diac. Marian Condescu pe seama bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Gropşani, com. Vulpeni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit Pilda samarineanului milostiv, citită la Sfânta Liturghie: „Îndemnul Du-te şi fă şi tu asemenea! ne responsabilizează pe noi toţi să-I urmăm Domnului în ceea ce priveşte atitudinea faţă de cei din jurul nostru − de la compasiune şi sprijin concret, până la jertfă. El a pătimit pentru noi ocări, bătăi şi moarte. De aceea, datori suntem, dacă nu este nevoie să pătimim aceleaşi, să „ne dăm viaţa pentru El” într-alt fel, punându-ne-o în slujba Lui; făcând din viaţa noastră o viaţă bineplăcută Lui, chiar dacă lumea de astăzi şi tentaţiile ei ne îndeamnă mai degrabă spre moduri de a ne cheltui viaţa în distracţii, în timp ce Biserica ne cheamă la înfrânare şi chiar asceză; lumea ne îndeamnă la destrăbălare, în vreme ce Biserica ne cere curăţie trupească şi sufletească; lumea ne îndeamnă la mâncare şi băutură peste măsură, în timp ce Biserica ne vorbeşte de post şi cumpătare! Iată cum trebuie să ne dăm viaţa pentru Hristos!”

La final, corul de copii al Parohiei Leoteşti, îmbrăcaţi în haine tradiţionale, au susţinut un mic concert de cântări religioase.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Paroh Constantin-Cosmin Şerban şi Distincţia de vrednicie dlor: epitrop Victor Diaconu și Elena Grigore.