A X-a ediţie a expoziţiei interjudeţene „Crăciunul prin ochii de copil”

A X-a ediţie a expoziţiei interjudeţene

„Crăciunul prin ochii de copil”

 

Decembrie este luna colindelor şi concursurilor de desene tematice. În acest sens, Parohia „Toţi Sfinţii” din Caracal a organizat concursul interjudeţean „Crăciunul prin ochii de copil”.

„Expoziţia de desene tematice, ajunsă la a X-a ediţie, este găzduită chiar în biserică. Anul acesta, copiii şi elevii din judeţele Olt, Vâlcea şi Dolj au trimis peste 400 de lucrări pentru cele patru secţiuni: icoană, desen artistic, colaj şi felicitare. Premiile acordate au constat în diplome, prinoase şi icoane. I-am premiat pe toţi colaboratorii noştri fideli care ne-au fost alături în cei zece ani de când am iniţiat acest concurs”, a explicat părintele Mihai Iagăru iniţiatorul evenimentului.

Participanţi s-au bucurat să revadă imagini de la ediţiile anterioare ale evenimentului, care a debutat  în anul 1993.

În acest an, elevii de la Liceul Teoretic Vitomireşti şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal au ales să aducă un omagiul sincer, la aproape trei ani de la trecerea la Domnul, Părintelui Prof. Univ. Alexie Buzera, cel care i-a învăţat carte şi colinde pe dascălii lor. Elevii au pornit de la versurile colindelor vechi româneşti, le-au preluat cu smerenie şi respect faţa de vechimea lor şi de mesajul transmis şi le-au redat cum au ştiut ei mai bine-prin planşe, icoane şi colaje, iar grupul vocal „Allegro Voice” a concertat sub îndrumarea domnului profesor Cristian Stancu.

Juriul care a evaluat lucrările a fost format din profesori de Desen, de Religie şi de Limba şi Literatura Română. „Lucrările urmăresc particularităţile de vârstă şi modul de expunere artistică. Am căutat lucrări câştigătoare pentru toate categoriile concursului, accentul fiind pus pe modul de înţelegere al evenimentului biblic şi angajamentul artistic”, a conchis domnul Viorel Chirea, referent artistic la Secţia de Artă Plastică de la Casa de Cultură „Radu Şerban” şi preşedinte al juriului.

Expoziţia tematică poate fi vizitată pe toată perioada sărbătorilor, alături de fotografiile „Iarnă romanaţeană” ale elevului Andrei Iagăru.