Olimpiada Naţională de Religie și Arte la Slatina

Olimpiada Naţională de Religie și Arte la Slatina

 

În perioada 7-11 aprilie a.c., în Mun. Slatina se va desfășura faza naţională a Olimpiadei de Religie, organizată de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Şcolar Județean şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor. Evenimentul este prilejuit de însemnătatea acestui an, declarat de Sfântul Sinod ca „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română” – sfinți ocrotitori ai Episcopiei noastre.

La faza naţională a Olimpiadei de Religie vor participa 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoţiţi de 40 de profesori de specialitate.

Totodată, Mun. Slatina va găzdui şi faza naţională a Olimpiadei de Arte Vizuale, în cadrul căreia concursul la secţiunea icoană se va desfăşura la Mănăstirea Clocociov.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 7 aprilie, orele 17.30, în Catedrala episcopală, în prezenţa Preasfinţitului Episcop Sebastian, a dlui Inspector General de Religie Cătălin Pîslaru de la minister, a dnei Inspector Şcolar General Felicia Man, precum şi a altor reprezentanţi ai autorităţilor locale.