Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Căluiu

Vineri, 15 august, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie la hramul bisericii noi a Mănăstirii Căluiu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat semnificaţia acestui praznic, subliniind ajutorul Maicii Domnului pe care noi îl primim, atunci când ne rugăm ei: „Se spune adormire pentru a nu se spune moarte, ca să ne arate nouă tuturor că moartea este arvuna învierii la o nouă viaţă; se mai spune adormire şi pentru felul liniştit, lin şi minunat în care Maica Domnului şi-a dat obştescul sfârşit, încredinţându-şi sufletul său Fiului iubit.

Maica lui Dumnezeu este cea care ne ajută şi ascultă rugăciunile noastre, pentru că şi ea a fost mamă, pentru că şi ea a plâns şi suferă împreună cu noi atunci când cădem. Este motivul pentru care creştinii, încă de la început, au avut o evlavie specială la Maica Domnului, mai mult decât pentru ceilalţi sfinţi. Aceasta, aşa cum o vedem zugrăvită în icoane, stă de-a dreapta tronului Judecătorului Cel nemitarnic, mijlocind neîncetat pentru toţi cei care o cinstesc după cuviinţă”.