Conferinţa semestrială de toamnă a preoţilor din Eparhia Slatinei şi Romanaţilor

Marţi, 29 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Slatina, a avut loc conferinţa semestrială a preoţilor din Eparhia Slatinei şi Romanaţilor.

În prezenţa Preasfinţitului Părinte SEBASTIAN, la conferinţă au luat parte preoţii din cele patru protoierii ale judeţului Olt, care au avut bucuria de a asculta prelegerea susţinută de Preasfințitul Părinte NICODIM, Episcopul Severinului și Strehaiei, legată de personalitatea și opera Sfântului Ioan Gură de Aur – comemorat în Patriarhia Română în anul 2015 – mai ales în ceea ce privește modelul de preot conturat în scrierile sale.

La final, Pr. Dinu ASAFTEI de la Parohia Todireni, protopopiatul Botoșani și Pr. Vasile ONEA de la Parohia Boureni, Târgul Frumos, protopopiatul Pașcani, au împărtășit participanților experiența lor privind recuperarea din adicția alcoolului.

***

La nivelul Eparhiei a fost înființat anul acesta Grupul Al-Anon − filiala Olt, care funcționează la Parohia „Sfântul Nicolae – Coastă” din Mun. Slatina, propunându-și îmbunătăţirea stării de sănătate a persoanelor dependente de alcool şi alte droguri, până la obţinerea stării de abstinenţă. Membrii grupului se întâlnesc în fiecare zi de joi, începând cu orele 1800.