„Marşul pentru viaţă” (2016) în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Duminică, 27 martie a.c., începând cu orele 15.00, în orașele din cuprinsul Episcopiei Slatinei și Romanaților (Slatina, Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești-Olt) s-a desfășurat „Marșul pentru viață”, având drept scop promovarea dreptului la viață a copilului nenăscut și afirmarea valorilor vieții umane, a mamei și a familiei, în contextul importantei sărbători creștine „Buna Vestire” (25 martie), considerată drept sărbătoarea femeii și a mamei creștine. Tema promovată în acest an a fost „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, inspirată din tema Marșului pentru viață 2016 de la Washington: „Pro-life and pro-woman go hand in hand”.

Pe traseu, participanții la marș ‒ tineri, elevi, cadre didactice, preoţi, studenţi, tinere familii însoţite de copii şi bunici ‒ au purtat bannere specifice și icoane și au împărțit trecătorilor flyere, baloane colorate și pliante cu mesaje pro-viață, familie și adopție.

În municipiul Slatina marşul a fost organizat de către Filiala Slatina a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (A.S.C.O.R.), în parteneriat cu Episcopia Slatinei şi Romanaţilor și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (D.G.A.S.P.C.) și s-a desfășurat pe traseul: esplanada “Oltul” − Poşta Mare − C.E.C − Casa de Cultură a Tineretului şi retur.

În municipiul Caracal evenimentul a început de la biserica „Sfinţii Apostoli” pe traseul: bulevardul Nicolae Titulescu – biserica „Adormirea Maicii Domnului” – biserica „Sfânta Treime” – esplanada Primăriei – bulevardul „Antonius Caracalla” – biserica „Sfântul Nicolae”.

În oraşul Corabia evenimentul s-a desfăşurat pe itinerariul: catedrala „Sfânta Treime” – Str. A.I. Cuza – Str. Tudor Vladimirescu – Colegiul Naţional „A.I. Cuza” şi retur.

În oraşul Balş marşul a debutat de la biserica parohiei „Sfinţii Apostoli”, pe traseul: str. N. Bălcescu – Monumentul Eroilor – biserica parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena” și retur.

În oraşul Drăgăneşti-Olt manifestarea s-a desfăşurat pe traseul: Liceul „Tudor Vladimirescu” – Str. Nicolae Titulescu – Str. Dudeşti – Str. Colonel Năstase – Primărie.