Liturghie arhierească în Parohia Stoborăști

Miercuri, 20 iulie, când Biserica noastră prăznuiește pe „Sf. Proroc Ilie Tezviteanul” PS Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Nicolae” a Parohiei Stoborăști, din com. Tufeni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a relatat pe scurt viaţa Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul și a menționat faptul că de multe ori “Dumnezeu se mânie pe noi pentru că lucrăm la câmp duminica şi în sărbători, în loc să cinstim aşa cum se cuvine zilele de sărbătoare. Dacă voim să nu mai fie secetă sau inundaţii şi aşteptăm de la El ploi liniştite şi la vreme, trebuie să ducem viaţă bineplăcută Lui. Nu avem şase zile peste săptămână să lucrăm? Nu avem duminica zi specială pentru suflet, să ne odihnim trupeşte şi să ne înălţăm duhovniceşte? Să-l rugăm, aşadar, pe Sfântul Ilie, pentru ploi liniştite şi să încetăm lucrul duminica şi în sărbători.”

În după amiaza aceleiași zile, Preasfinția Sa a vizitat și muzeul deschis de curând în curtea bisericii parohiale a Parohiei Titulești, din loc. Nicolae Titulescu.