Biserica Parohiei Corbeni-Oboga a fost resfințită

Luni, 15 august, când Biserica Dreptmăritoare cinstește Adormirea Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a resfințit, cu ocazia hramului și a lucrărilor de restaurare efectuate, biserica Parohiei Corbeni-Oboga din orașul Balș.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, arătând că Adormirea ei se face pentru noi nădejde de trecere la viaţa cea veşnică: „Dragii mei, priviţi la Adormirea Maicii Domnului şi veţi înţelege care este nădejdea chemării noastre, iar când veţi pricepe nu veţi cruţa nimic pentru a o dobândi. Maica Domnului este Maica noastră, a tuturor, şi a înnoit această cale de mutare din viaţa aceasta în cealaltă, ca mai apoi, pe aceeaşi cale să strămute la Dumnezeu pe toţi apropiaţii ei şi la vremea potrivită să poată mărturisi: „Iată eu şi copiii mei!” Moartea e soarta tuturor, pe când slava de după moarte e moştenirea credinţei celei curate şi vii. Şi iată lecţia pe care o primim de la Adormirea ei, noi cei care o prăznuim: an de an, apropiindu-ne de moarte, să ne îngrijim în tot chipul ca moartea noastră să nu fie smulgere cu sfâşiere şi tulburare a sufletului din trup, ci ieşire paşnică şi fără de tulburare din această lume, asemenea unei adormirii tihnite şi line, căci moartea nu este nimicire, ci trecere la cele veşnice”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Părinte Sebastian a acordat rangul de Sachelar preotului Matei Paul şi Distincţia de Vrednicie tuturor celor care l-au sprijinit în demersurile sale.