Tineri din Episcopia Slatinei și Romanaților la Tabăra de creație ”Credință și artă pentru toți” de la Coronini

Urmare parteneriatului de colaborare dintre Episcopia Slatinei și Romanaților și Episcopia Caransebeșului, care a avut drept scop întărirea relațiilor de colaborare dintre eparhii în ceea ce privește latura misionară, cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani din eparhia Slatinei și Romanaților și un preot coordonator au participat, în perioada 21-26 august 2016, la Tabăra de creație ”Credință și Artă pentru toți”, pe care Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat-o la Coronini, județul Caraș-Severin.

Ajunsă la cea de-a opta ediție în Episcopia Caransebeșului,  tabăra își propune să ofere tinerilor modalități concrete de participare la viața Bisericii și de apropiere de valorile credinței noastre, prin activități specifice educației non-formale, precum și punerea în valoare a potențialului creativ și artistic al participanților.

 Alături de alți 20 de copii din Reșița, Oravița, Anina și Moldova Nouă, dar și din Episcopia Covasnei și Harghitei, cei cinci copiii din eparhia noastră: Neacşu Andreea Otilia, Joiţescu Gabriela Bianca, Stoian Culiţa Andreea și Guguleanu Andrei Cristian, însoțiți de Pr. Badea Cristian de la parohia Dobroteasa, coordonatorul acestui grup, au participat, pe parcursul unei săptămâni, la două ateliere artistice – unul de sculptură în lemn, coordonat de dl George Molin și altul de pictură, coordonat de prof. Georgiana Ciucur, la un program de rugăciune și formare duhovnicească, dar și la un program de jocuri interactive și drumeții în aer liber. De asemenea, participanții au avut posibilitatea să etaleze costumele populare, obiceiuri și tradiții specifice zonelor din care provin: Banat, Oltenia și Transilvania.

Programul taberei a conținut, printre altele, participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gornea de pe Clisura Dunării, dar și vizita Preasfințitului Părinte Lucian, care a fost prezent în mijlocul copiilor vineri, 26 august, la finalul taberei. Memorabile au fost plimbarea pe Dunăre, serile tematice și tradiționalul foc de tabără.

”Ne bucurăm că la această ediție avem bucuria de a avea în mijlocul nostru și copii din alte zone ale țării – județele Olt și Harghita, încurajând astfel comuniunea în numele credinței între copii din zone geografice diferite, dar cu aceleași idealuri și principii de viață creștină. Ne dorim să dezvoltăm aceste schimburi de copii și tineri între eparhii, deoarece ele oferă șansa unui schimb de experiență pentru formatori pe de-o parte, dar și posibilitatea tinerilor de a cunoaște locuri și oameni noi, menite să-i încurajeze în evoluția lor în plan spiritual, pe de altă parte” a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, dar și al taberei de la Coronini.

A consemnat,

 Pr. Constantin Aldea – Consilier social