Activități pro viaţă la Parohia “Sf. Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian” – Caracal

În această lună, când pentru susţinerea mamelor şi a familiei creştine au avut loc mai multe evenimente şi campanii de interes public, este bine să menţionăm şi activitatea susţinută de părintele Ion Doru IAGĂRU de la biserica din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

În luna martie, părintele Iagăru şi-a împlinit visul, acela de a ajuta cât mai mulţi bebeluşi să se bucure de viaţă şi familie. Astfel, părintele s-a ocupat pentru ca Spitalul Municipal Caracal să găsească cât mai multe fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară salvării vieţii. Pe lângă rugăciuni, părintele, fire întreprinzătoare a organizat în incinta spitalului un târg caritabil cu mărţişoare. Aparent un proiect minor, dar rezultatele nu au întârziat să apară şi ajutoarele financiare strânse din donaţii au ajutat foarte mult secţiile de O.R.L., Pediatrie şi Neonatologie ale spitalului.

Cu fondurile fiind obţinute din diferite activităţi caritabile iniţiate de același părinte, Secţia Pediatrie a fost dotată în ultimii patru ani cu aparatură nouă, iar în secţia de Neonatologie a fost pus linoleum antibacterian în bucătăria dietetică.

În fiecare sâmbătă după slujba Vecerniei, voluntarii – atât adulţi, cât şi elevi – împart jucării, dulciuri şi hăinuţe fiecărui copil din secţia Pediatrie. Tot pentru pruncii internaţi acolo preotul a amenajat un loc de joacă şi activităţi pentru petrecerea timpului liber, inclusiv pictură pe faţă – face painting – şi jocuri recreative. Copiii şi familiile lor primesc şi ajutor duhovnicesc, alături de  iconiţe, cruciuţite, cărţi religioase şi alte obiecte de cult.

Părintele a dorit să se implice din ce în ce mai mult şi astfel, mamele singure sau cu o situaţie materială delicată au primit, prin diferite proiecte de voluntariat social, susţinere, lucruri necesare nou-născuţilor, asistenţă şi discuţii duhovniceşti, obiecte de uz casnic şi chiar maşini de spălat.

Cadouri şi donaţii primesc periodic, prin amabilitatea părintelui, cât mai mulţi copii din spitalele judeţului Olt, iar în ultimii doi ani au fost incluşi în proiectele social-filantropice şi copiii comunităţii româneşti din Vidin (Bulgaria) şi cei din judeţele Dolj şi Teleorman.

Pentru activitatea intensă pentru susţinerea familiei creştine, anul acesta marşul pentru viaţă organizat în Protoieria Caracal a avut ca punct de întâlnire şi rugăciune tocmai biserica din curtea Spitalului Municipal Caracal.

Activităţile pentru copii şi tineri şi cu copii şi tineri continuă săptămânal, iar campaniile pentru susţinerea proiectelor bisericuţei sunt mediatizate de părintele Doru Iagăru în spaţiul virtual, astfel încât orice doreşte, poate să ajute.

Pentru activitatea inedită şi binevenită pentru cei aflaţi în suferinţă, părintele Doru Iagăru a reprezentat Episcopia Slatinei şi Romanaţilor cu portofoliul câştigător “Voluntar pentru Spital! Vreau să Sprijin!”, la concursul naţional de miniproiecte social-filantropice “Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”.

A consemnat,

Prof. voluntar Alexandra ILIESCU

Asociaţia A.S.P.E.A. – Profesori şi Elevi Activi Caracal”