A doua Înviere la Catedrala episcopală

Duminică, 16 aprilie, începând orele 1300, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”.

La final, Preasfinția Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi: „Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înțelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paști, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură.

De asemenea, citirea în mai multe limbi a Evangheliei de astăzi ne arătă că învățătura Mântuitorului Hristos și Învierea Sa au vocație universală, adresându-se lumii întregi. Sfinții Apostoli au mers și au propovăduit pretutindeni, de la un capăt și până la celălalt al pământului, la toate semințiile, ca să se arate că Dumnezeu a venit pentru toți oamenii, de toate culorile și etniile”.