Denia Prohodului Domnului la Catedrala episcopală

Vineri, 14 aprilie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit însemnătatea evenimentului: „Această slujbă se dorește a fi slujba înmormântării Domnului, pe Care oamenii, în mare grabă, L-au dat jos de pe Cruce și L-au așezat în mormânt, fără cuvenita ceremonie.

Noi, creștinii, în fiecare Vineri din săptămâna Patimilor, încercăm să recuperăm istoria și să-I cântăm Mântuitorului Hristos înmormântarea pe care nu au fost vrednici să I-o cânte oamenii din vremea Sa. Însă, unii dintre noi și astăzi Îl omoară pe Hristos, încetul cu încetul, prin dispreț, prin cuvinte spurcate, prin gânduri murdare, prin fapte urâte, prin indiferență față de Biserica și învățăturile Sale. Câte persoane au fost azi la denie ca să plângă pe Domnul Cel omorât prin păcatul firii omeneștii?! Această indiferență este moartea lui Dumnezeu în sufletele noastre. Astfel, El va muri încet-încet în sufletele noastre, ale celor care nu înțelegem că Hristos a înviat și este viu, căruia noi trebuie să-I slujim, să-I împlinim poruncile și să-L ascultăm”.