Sesiune de formare pentru apărarea și promovarea drepturilor copilului

În perioada 6 – 9 iunie 2017, Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a organizat, la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, o sesiune de formare pentru proiectul CoH CP (Canalele Speranței – un modul pentru protecția copilului).

La aceste cursuri de formare au participat 21 de preoți și reprezentanți ai unor asociații studențești din țară, care au învățat cum să lucreze cu copiii aflați în dificultate și cum să contribuie la diminuarea violenței și abuzurilor împotriva acestora.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Sebastian, Eparhia Slatinei și Romanaților a fost reprezentată de Pr. Aldea Constantin, consilier social-misionar.

Proiectul vine în sprijinul copiilor aflați în situație de nevoie, prin implicarea factorilor decizionali la nivel de parohie. Se dorește înființarea unei structuri funcționale la nivelul comunităților locale care, în colaborare cu instituțiile abilitate ale statului, să apere drepturile copiilor.

Acest proiect va fi aplicat în cât mai multe parohii din țară, pentru a oferi preoților un model de lucru cu copiii aflați în dificultate și pentru a contribui la diminuarea violenței și abuzurilor împotriva copiilor.