Sfinții Apostoli Petru și Pavel prăznuiți în Parohia Beculești

Joi, 29 iunie, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Beculești din com. Cârlogani.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a prezentat pe scurt viețile celor doi corifei ai apostolilor, îndemnând pe această cale ca fiecare creștin să devină un apostol în mediul în care trăiește: „Învățăm de la Sfinții Apostoli Petru și Pavel să ne apărăm credința, așa cum și ei au apărat-o în fața iudeilor, în fața romanilor și în fața tuturor necredincioșilor, incapabili să creadă în Învierea lui Hristos. Să ne apărăm credința aceasta tot mai atacată din toate părțile, fiind etichetată drept învechită, demodată sau incomodă. Sfinții Apostoli Petru și Pavel să ne binecuvânteze viața noastră și să facă din noi mici apostoli în familiile noastre și la locul nostru de muncă; nu neapărat apostoli cu limba și cu gura. Să fim apostoli prin exemplul nostru, prin faptele noastre, prin felul nostru de a fi și astfel vom convinge mai mult decât prin cuvânt”.

Răsplătind efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a ridicat la rangul de Sachelar pe părintele paroh Manea Dumitru-Cristian și a oferit Diploma de ctitor dlui manager Ion Gheorghe.