Biserica parohiei Bătăreni a fost resfinţită

Joi, 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Preasfințitul Episcop Sebastian a resfințit biserica închinată Cuvioasei Parascheva, Parohia Bătăreni, com. Colonești.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a relatat pe scurt viața Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, subliniind faptul că de multe ori „Dumnezeu se mânie pe noi pentru că lucrăm la câmp duminica și în sărbători, în loc să cinstim, aşa cum se cuvine, zilele de sărbătoare. Dacă voim să nu mai fie secetă sau inundații și așteptăm de la El ploi liniștite și la vreme, trebuie să ducem viață bineplăcută Lui. Nu avem șase zile peste săptămână să lucrăm? Nu avem duminica zi specială pentru suflet, să ne odihnim trupește și să ne înălțăm duhovnicește? Să-l rugăm, așadar, pe Sfântul Ilie, pentru ploi liniștite și să încetăm lucrul duminica și în sărbători”.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a acordat părintelui paroh Vasile-Costinel Iordache rangul de Sachelar şi Distincții de vrednicie celor care s-au implicat activ în procesul de restaurare și înfrumusețare a bisericii.