Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni – Ocrotitorii Episcopiei Slatinei și Romanaților

În seara zilei marți, 15 august, Preasfințitul Episcop Sebastian a participat la slujba Privegherii întru cinstirea Sfinții Martiri Brâncoveni, oficiată la catedrala episcopală de către membrii aparatului administrativ al Centrului Eparhial.

A doua zi, în pridvorul bisericii mari a Mănăstirii Brâncoveni, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi format din: ÎPS Irineu – Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, PS Lucian – Episcopul Caransebeșului, PS Sebastian – Episcopul Slatinei și Romanaților, PS Timotei – Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei și PS Emilian Crișanul – Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au participat mii de credincioși, atât din cuprinsul Eparhiei, cât și din afara ei, precum și toți preoții din județ, prin aceasta aducând lui Dumnezeu în Treime slăvit prinos de rugăciune și închinare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, cuvântul de învățătură a fost ținut de către ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a tâlcuit pericopa evanghelică și a subliniat importanța jertfei martirice a Sfinților Brâncoveni.

La rândul Său, Preasfințitul Părinte Sebastian a mulțumit tuturor celor care au răspuns chemării, atât ierarhilor prezenți, cât și preoților și credincioșilor.