Resfințirea bisericii Parohiei Criva

Duminică 10 septembrie, Preasfințitul Părinte Sebastian a resfințit biserica închinată Sfântului Ierarh Nicolae din Parohia Criva, loc. Piatra Olt.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Crucea lui Hristos ca scară a suirii noastre în rai: „Crucea lui Hristos a fost scară de suire pentru cei care au trăit înainte de nașterea Lui, dar și pentru noi, îndată după despărțirea sufletului de trup, pentru că acum cei care cred în Hristos Iisus nu se pogoară la iad. Așadar, trageți învățătură și mângâiați-vă cu faptul că după despărțirea sufletului de trup vi se pregătește scară către cer, dar totodată îngrijiți-vă și de a urca pe ea, deprinzându-vă să umblați cu bună chibzuință sub cruce de-a lungul vieții de acum. Purtând cu seninătate soarta ce v-a fost dată și luptând bărbătește cu patimile și cu poftele, mergeți cu răbdare pe calea lucrurilor la care sunteți îndatorați, silindu-vă în fel și chip să împliniți voia lui Dumnezeu și să dobândiți Împărăția cea gătită vouă”.

Răsplătind activitatea depusă, Preasfinția Sa a acordat Diploma de ctitor părintelui paroh Marin-Titel Bolboașă și Distincția de vrednicie celor care s-au remarcat în mod activ în procesul restaurării lăcașului Parohiei Criva.