Biserica Parohiei Buna Vestire din Caracal a fost resfințită

Sâmbătă, 14 octombrie, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Preasfințitul Părinte Sebastian a resfințit biserica Parohiei Buna Vestire din mun. Caracal.

După Sfânta Liturghie, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a istorisit viața Cuvioasei Parascheva, arătând cum „aceasta a strălucit în lume prin viața sa sfântă, faptele cele bune, fiind rânduită de Dumnezeu ca ocrotitoare a Moldovei. Pentru nevoința și petrecerea sa fără de prihană a binevoit Dumnezeu sa o proslăvească pe pământ cu faceri de minuni și să o pună ca o făclie mult luminoasă în sfeșnicul Bisericii Sale, spre a-i lumina pe toți și a fi rugătoare, ajutătoare și mângâiere tuturor celor ce aleargă la dânsa cu credință. De aceea, frați creștini, suntem datori să cinstim pe sfinți, pentru că ei sunt prietenii lui Dumnezeu și rugătorii noștri în cer. Să cinstim cu credință pe Cuvioasa Parascheva și să-i sărutăm cu evlavie sfintele ei moaște ori de câte ori avem posibilitatea. Să-i citim adesea acatistul și paraclisul, cântându-i cu toții într-un glas: Bucură-te, Parascheva, mult folositoare!”.

Răsplătind efortul depus la lucrările de restaurare și înfrumusețare ale lăcașului, Preasfinția Sa a acordat rangul de Iconom preotului paroh Neacșu Daniel și Diplome de vrednicie tuturor celor care s-au implicat în mod activ și au sprijinit aceste lucrări.