Congesul Național „Hristos împărtășit copiilor”, ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 18-20 septembrie a.c., s-a desfășurat, în cadrul Centrului Social-Pastoral al Mănăstirii „Sfânta Cruce” – Caraiman, Congesul Național ,,Hristos împărtășit copiilor”, ajuns la ediția a X-a.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, precum și reprezentanți ai centrelor eparhiale din întreaga țară.

Lucrările congresului s-au desfășurat pe parcursul a două zile, la debutul acestuia fiind citit, de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, mesajul transmis cu ocazia acestui eveniment de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Importanța educației religioase și formarea spirituală a copiilor și a tinerilor, precum și importanța cooperării dintre Școală și Biserică, au constituit temele principale ale cuvintelor de deschidere adresate de către Pr. Mihai Pavel, director regional pentru Europa de Răsărit și Orientul Apropiat și Dl Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației.

Un raport general de activitate privind desfășurarea programului „Hristos împărtășit copiilor” în cuprinsul țării a fost prezentat de Pr. Dr. Marin Florica, consilier patriarhal și Pr. Constantin Naclad, inspector eparhial, după care au fost prezentate rapoartele de activitate ale centrelor eparhiale.

La acest eveniment Episcopia Slatinei și Romanaților a fost reprezentată de către Pr. Guguleanu Cristian, reponsabil cu cateheza în cadrul Protoieriei Corabia, care a prezentat aspecte din cadrul programelor de cateheză desfășurate în parohiile eparhiei noastre: în cele patru centre educaționale-inovative, în cadrul campaniilor naționale, dar și a celor inițiate de Centrul Eparhial – concursuri, programe de de cateheză, tabere și ateliere de creație, etc.

Lucrările Congresului s-au încheiat miercuri, 20 septembrie, când, în urma vizionării tuturor rapoartelor, s-au tras concluzii, fixându-se noi principii și strategii de acțiune pentru anul care va urma.