Premierea câștigătorilor Concursului Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate”

În ziua de 21 mai a.c., cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale –“Sfinții Împărați Constantin și Elena”, cei patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor, câștigători la nivel județean ai Concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate”, au fost premiați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ.  Concursul a avut trei secţiuni: li­terară, artistică şi multimedia. Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial. Echipele au fost alcătuite din copiii de la grupa de cateheză, preotul îndrumător și profesorul de religie sau de altă disciplină.

Concursul, organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, a evidenţiat importanţa libertăţii câştigate prin viaţa în Hristos, a tradiţiei şi a portului popular, precum şi unitatea de credinţă şi de neam în ţara noastră, în contextul unor tendinţe puternice de diluare şi relativizare a ei.

În Episcopia Slatinei și Romanaților concursul s-a desfăşurat şi în acest an cu binecuvântarea PS Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților. Portofoliul câştigător la etapa eparhială a fost cel intitulat: „Un veac de unire”, fiind realizat de cei 15 elevi din grupul de cateheză parohială, coordonaţi de Pr. Crețu Gheorghe și Prof. Crețu Maria, reprezentând parohia Izvoarele, com. Izvoarele.

Din partea eparhiei noastre au participat la Festivitatea de premiere de la Patriarhie Dna. Prof. Crețu Maria, însoțită de unul dintre elevii câștigători.