Biserica Parohiei Reșca a fost resfințită

Vineri, 29 iunie, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Episcop Sebastian a resfințit biserica Parohiei Reșca din comuna Dobrosloveni.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a prezentat pe scurt viețile celor doi corifei ai apostolilor, îndemnând pe această cale ca fiecare creștin să devină un apostol în mediul în care trăiește: „Învățăm de la Sfinții Apostoli Petru și Pavel să ne apărăm credința, așa cum și ei au apărat-o în fața iudeilor, în fața romanilor și în fața tuturor necredincioșilor, incapabili să creadă în Învierea lui Hristos. Să ne apărăm credința aceasta tot mai atacată din toate părțile, fiind etichetată drept învechită, demodată sau incomodă. Sfinții Apostoli Petru și Pavel să ne binecuvânteze viața noastră și să facă din noi mici apostoli în familiile noastre și la locul nostru de muncă; nu neapărat apostoli cu limba și cu gura. Să fim apostoli prin exemplul nostru, prin faptele noastre, prin felul nostru de a fi și astfel vom convinge mai mult decât prin cuvânt”.

Răsplătind efortul depus, Preasfinția Sa a acordat Distincții de vrednicie tuturor celor care s-au implicat în mod activ în procesul de restaurare a lăcașului.