Marș la Caracal pentru susținerea Referendumului din 6 și 7 octombrie

În seara zilei de 1 octombrie, în Municipiul Caracal s-a desfășurat un marș pentru susținerea Referendumului național privind înlocuirea în Constituție, la art. 48 alin. 1, a termenului soți cu un bărbat și o femeie, precum și Referendumul local de întregire a denumirii județului Olt în Olt-Romanați, ambele urmând a se desfășura simultan în zilele de 6 și 7 octombrie.

La marș a participat Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, primarul municipiului – Dl Radu Dumitru Liviu, președintele Asociației „Fiii și prietenii Caracalului” – Dl Ion Marian Doldurea și un mare număr de preoți, profesori și credincioși, urmând traseul Biserica “Sfinții Apostoli” – Protoieria Caracal – Biserica “Toți Sfinții” – Catedrala “Adormirea Maicii  Domnului” – Biserica “Sf. Treime” – Primărie.

***

Referendumul național – pentru definirea explicită a căsătoriei în Constituție – și cel județean – pentru întregirea denumirii județului nostru în Olt-Romanați – se desfășoară simultan, în zilele de sâmbătă și duminică 6 și 7 octombrie, în intervalul orar 700 – 2100.

Votarea se face pe buletine de vot distincte (câte unul pentru fiecare referendum), la secțiile de votare folosite anterior pentru celelalte scrutine electorale. Cetățeanul care, în ziua referendumului, se află într-o altă localitate decât cea menționată în cartea de identitate poate să își exercite dreptul de vot în respectiva localitate, la orice secție de votare, pe baza actului de identitate.

.

Votând cu DA votezi pentru definirea căsătoriei drept uniunea liber consimţită între un bărbat și o femeie” și pentru întregirea numelui județului în Olt-Romanați.

Votând cu NU votezi pentru menținerea în forma actuală a termenului soți în Constituția României la art. 48, alin. 1 privind căsătoria și pentru menținerea în forma actuală a numelui județului Olt.