Biserica Parohiei Potopin a fost retârnosită

Duminică, 11 noiembrie, Preasfințitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit retârnosirea bisericii „Cuviosul Grigorie Decapolitul”, Parohia Potopin, com. Dobrosloveni.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Pilda samarineanului milostiv: „Îndemnul Du-te şi fă şi tu asemenea ne obligă pe noi toţi să-I urmăm Domnului în ceea ce priveşte atitudinea faţă de cei din jurul nostru, de la compasiune şi sprijin concret, până la jertfă. El a pătimit pentru noi ocări, bătăi şi moarte. De aceea, datori suntem şi noi, dacă nu este nevoie să pătimim aceleaşi, oricum să „ne dăm viaţa pentru El” într-alt fel, punându-ne-o în slujba Lui; făcând din viaţa noastră o viaţă bineplăcută Lui, chiar dacă lumea de astăzi şi tentaţiile ei ne îndeamnă mai degrabă spre moduri de a ne cheltui viaţa în distracţii, în timp ce Biserica ne cheamă la înfrânare şi chiar asceză; ne îndeamnă la destrăbălare, în vreme ce Biserica ne cere curăţie trupească şi sufletească; ne îndeamnă la mâncare şi băutură peste măsură, în timp ce Biserica ne vorbeşte de post şi cumpătare! Iată cum trebuie să ne dăm viaţa pentru Hristos!”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Sachelar părintelui paroh Voicu Drăgan și Distincţii de vrednicie celor care au ajutat la restaurarea și înfrumusețarea lăcașului.

După-amiaza, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Caracal, Preasfinția Sa a săvârșit botezul pruncii Ioana-Casiana.