Miercuri, 26 decembrie, când Biserica prăznuiește Soborul Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Sebastian a retârnosit biserica filie a Parohiei Maldăr, com. Colonești.
După Sfânta Liturghie, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat însemnătatea praznicului: „Este practica în Biserica noastră ca a doua zi după un Praznic Împărătesc sau după o sărbătoare mai mare, să se facă pomenire persoanelor care și-au adus un aport important la sărbătoarea care tocmai a trecut. Așa se face că, de exemplu, a doua zi după Bobotează, serbăm pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul Hristos în apele Iordanului. A doua zi după Praznicul Întâmpinării Domnului se face pomenirea Sfântului Simeon și a Prorociței Ana, care L-au primit la templul din Ierusalim și au prorocit pe seama Mântuitorului. A doua zi după Praznicul Buneivestiri, deci pe 26 martie, se face pomenirea Soborului Sfântului Arhanghel Gavriil, cel care i-a adus Maicii Domnului vestea cea bună ș.a.m.d.
Astăzi, a doua zi după Nașterea Domnului, Sfinții Părinți au rânduit-o a fi închinată celei ce L-a născut trupește pe Mântuitorul Hristos, adică Maica Domnului. În calendar sărbătoarea este consemnată sub numele de „Soborul Maicii Domnului”. Însă, ce înseamnă sobor?… Înseamnă adunare și provine din limba slavă. Adică să se adune credincioșii și să sărbătorească și pe cel, pe cea sau pe cei care au jucat un rol important la sărbătoarea respectivă. Așa se face, deci, că a doua zi de Crăciun ne adunăm împreună să aducem cinstire Maicii lui Dumnezeu”.
Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Iconom părintelui paroh Iordache Vasile-Costinel și Distincția de vrednicie celor care s-au implicat și au sprijinit financiar realizarea lucrărilor.