Premierea câștigătorilor Concursului Naţional Cultural “Hristos: sufletul satului meu”

În ziua de 21 mai a.c., cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale –„Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a avut loc premierea câștigătorilor Concursului Naţional Cultural Hristos: sufletul satului meu”, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din partea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, pentru portofoliul „Dor de inocență”, a fost premiat elevul  Nicolas FULGA de la Școala Gimnazială Eugen Ionescu” – Slatina (reprezentantul grupului de cateheză), care a fost însoțit la manifestare de Pr. Decebal TRAȘCĂ, Prof. Carmen VESPESCU și Prof. Maria MARIAN.

Programul evenimentului a început pe 20 mai, când toți cei 43 de elevi reprezentanți ai grupurilor de cateheză câștigătoare la nivel de eparhie, însoţiţi de profesorii sau preoții coordonatori, au avut bucuria de a se închina la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştiului – adăpostite în Catedrala Patriarhală – şi de a vizita Palatul Patriarhal.

În Aula „Iustin Patriarhul” a palatului, în prezenţa PS Părinte Varlaam Ploieşteanu, Episcop-Vicar Patriarhal, au putut viziona filmul realizat de Trinitas TV, în care au fost prezentate aspecte din timpul desfăşurării concursului în cadrul eparhiilor şi modul cum au fost desemnați câştigătorii pentru etapa finală.

În ziua de 21 mai, după oficierea Sfintei Liturghii în altarul de vară al Catedralei de către PF Părinte Patriarh Daniel și un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, a urmat festivitatea de premiere, Preafericirea Sa înmânând câştigătorilor – elevi şi coordonatori – diplome, medalii şi cadouri constând în cărţi de învăţătură.