Școala Parohială de vară din Brastavățu

Ediția a VII-a a Școlii Parohiale din Brastavățu a adunat, anul acesta, un număr de 25 de copii cu vârsta între 9 și 14 ani și s-a desfășurat în perioada 18-20 august a.c., prin implicarea preoților Nicolae Drăghici și Marian Dobre.

Copii au fost împărțiți în două grupe și au petrecut la biserică, în cele trei zile, câte șase ore pe zi – trei la prânz și trei după-amiază. Anul acesta s-a urmărit ca toți cei înscriși să socializeze în mod cât mai real cu ceilalți copii, să învețe rugăciunea Cuvine-se cu adevărat, să dobândească abilități care le vor fi utile în viață (spălat de vase, măturat, curățenie la locul de joacă, rugăciune înainte și după-masă, respect față de celălalt) și să se joace frumos.

În a doua zi a întâlnirii a fost invitată monahia Macrina de la Mănăstirea Brâncoveni, pentru ai învăța pe copii confecționarea cruciulițelor din șnur.

Și de această dată s-a dorit ca toți cei prezenți să servească prânzul și cina împreună. De aceea, prin implicarea câtorva femei din Comitetul Parohial, copiii au putut degusta aleasa mâncare pregătită de doamne.

Implicați, cu statut de voluntari, în activitățile defășurate în cadrul Școlii Parohiale au fost și cinci tineri – trei elevi de liceu și doi studenți, împreună cu profesorul de Religie din sat, doi dintre tineri urmând să reprezinte Oltul la Întâlnirea Tinerilor Oortodocși (ITO), care se va desfășura în 2019 la Craiova.

La final, după un picnic servit la pădurea de lângă sat, toți participanții – copii și voluntari – au primit câte o medalie de participare.