Biserica Parohiei Valea Mare a fost resfințită

Duminică 20 octombrie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit slujba de resfințire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Valea Mare.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a XXIII-a după Rusalii − a vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor: „Evanghelia de astăzi, departe de a deplânge paguba acelor locuitori care și-au pierdut porcii, dorește să ne împărtășească o învățătură extrem de folositoare. Și, iată care este aceasta! Uneori, s-ar putea să ni se pară și nouă, așa după cum li s-a părut și gadarenilor astăzi, că Domnul este incomod sau greu de suportat; că nu ne place sau că ne provoacă pagubă, după cum le-a provocat și gadarenilor… Noi să nu procedăm ca aceia, poftindu-L pe Hristos afară din viața noastră, pentru că nu ne convine învățătura Lui; pentru că nu ne place că ne pune la metanii, la post, la rugăciune, la milostenie și alte fapte nu tocmai lesne de înfăptuit, în loc să facem ceea ce ne stă nouă la îndemână… Evanghelia de astăzi ne arată că trebuie să-L primim pe Dumnezeu să stăpânească ființa noastră, chiar dacă acest lucru presupune luptă și efort duhovnicesc. Să-L acceptăm și să-L iubim, bine știind că celui ce iubește nimic nu i se pare greu. Numai așa povara Lui nu ne va mai părea grea. Cine va ajunge să cunoască taina iubirii Sale și a aproapelui, nu numai că nu va mai putea trăi în veci fără El, dar îi va și părea jugul Lui bun și povara Lui ușoară (Mt. 11, 30)”.

Pentru efortul depus la zidirea bisericii, Preasfinția Sa a acordat Diploma de ctitor preotului paroh Săndulescu Gheorghe și Distincții de vrednicie celor care au sprijinit financiar realizarea lucrărilor.