Proiectul “Dăruiește (cu) bucurie!” – model de filantropie

În contextul pandemiei cu noul coronavirus și a instituirii stării de urgență, în perioada 17 martie – 15 mai a.c., Sectorul Social al Episcopiei Slatinei și Romanaților a demarat proiectul Dăruiește (cu) bucurie!”, dedicat sprijinirii persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor fără adăpost și familiilor nevoiașe cu mulți copii din eparhia noastră.

Proiectul s-a derulat cu succes în toate parohiile, prin implicarea preoților şi a voluntarilor, fiind oferite următoarele ajutoare umanitare:

– mâncare caldă la domiciliu – în valoare de 89.742 lei,

– pachete cu alimente neperisabile – în valoare de 204.434 lei,

– apă îmbuteliată – în valoare de 4.272 lei,

– cumpărături de primă necesitate – în valoare de 46.514 lei,

– plată facturi – în valoare de 753 lei,

– servicii medicale – în valoare de 16.425 lei,

– transport servicii medicale – în valoare de 5.870 lei,

– produse igienico-sanitare – în valoare de 36.968 lei.

Ajutoarele oferite, în valoarea totală de 404.978 lei, au fost acordate unui număr de 11.135 beneficiari. Din acest total, 72.226 lei îl reprezintă contribuția Centrului Eparhial (achiziționarea a 22.000 măști de protecție reutilizabile, hrană caldă, sprijin pentru urgențe medicale, alimente etc.).

Mărturie:

Bună ziua! Mă numesc Smaranda și locuiesc în Timișoara, lucrând la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Știu, de 20 de ani, ce înseamnă asistența socială și ajutorul oferit atunci când este nevoie. Știu cât de mult înseamnă, pentru un om singur, o mână întinsă la nevoie. Astăzi, doresc să vă mulțumesc din suflet pentru ajutorul oferit mamei mele, P. Mihaela, din Slatina. Din cauza pandemiei nu am mai putut să îi trimit pachet de Paști și singură se descurcă greu, nu prea are cine să o ajute la cumpărături. M-a sunat cu lacrimi în glas și mi-a spus că ați vizitat-o și că i-ați adus daruri. Vă mulțumesc și vă doresc să vă dea Dumnezeu sănătate și putere să ajutați cât mai mulți oameni. Să aveți sărbători luminate!”

Smaranda M.