Pr. Ștefan Turcitu de la Parohia “Sf. Dumitru” – Balș a trecut la cele veșnice

În seara praznicului Schimbării la Față a Domnului a trecut la cele veșnice părintele Ștefan Turcitu, preot paroh al Parohiei “Sf. Dumitru” din orașul Balș.

Născut la Balș în anul 1956, în ziua cinstirii Sf. Ierarh Nicolae, părintele Ștefan Turcitu a absolvit Seminarul Teologic din Craiova și Institutul Teologic de grad Universitar din București, promoția 1981, susținând lucrarea de licență “Preocupări de Drept bisericesc în operele Episcopului Melchisedec Ștefănescu”. În același an al absolvirii, s-a și căsătorit, dând ulterior naștere la doi băieți.

Încadrat la data de 1 noiembrie 1982 în funcția de preot paroh pe seama Parohiei Șopârlița din com. Pârșcoveni, după patru ani s-a transferat la Parohia “Sf. Dumitru” din orașul Balș, unde a păstorit vreme de peste trei decenii, până la trecerea sa la cele veșnice.

Pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă pusă în slujba Bisericii, i-a fost conferit rangul de iconom stavrofor.

Slujba de înmormântare va fi săvârșită de un sobor de preoți duminică, 9 august, începând cu orele 12, la Parohia“Sf. Dumitru” – Balș.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții Săi!