Întrunirea Sinodului Mitropolitan la Craiova

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 3 noiembrie a.c., a avut loc, la Craiova, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

Sinodul a avut de dezbătut mai multe subiecte, dintre care cel mai important a fost schița unui nou regulament al cimitirelor din Biserica Ortodoxă Română. Fiecare articol al regulamentului a fost analizat de membrii Sinodului Mitropolitan, care și-au adus contribuția personală. Propunerile de completare sau de modificare a textului vor fi înaintate ulterior Cancelariei Sfântului Sinod.

Sinodul Mitropolitan are următoare componență: ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

De asemenea, la această întrunire a participat și domnul Lect. Univ. Dr. Constantinescu Mihai, profesor pentru disciplina Drept canonic, din partea Facultății de Teologie din Craiova și Pr. Trifu Bogdan, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sursa: MitropoliaOlteniei.ro