Premierea de către Patriarhia Română a câștigătorilor Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”

Premierea de către Patriarhia Română a câștigătorilor Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”

Întrucât condițiile restrictive nu au permis organizarea și desfășurarea unei festivități în data de 21 mai la Catedrala Patriarhală, televiziunea TRINITAS a realizat un film cu momentele reprezentative ale concursului din toate eparhiile, pe care l-a difuzat în zilele de 20 și 21 mai 2021.

Patriarhia Română a premiat câștigătorii Concursului Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” cu Diploma Omagială a anului 2021 (pentru coordonatori) și cărți publicate la Editura Patriarhiei Române (pentru grupul de cateheză).

Premiul și diplomele au fost expediate către Centrul Eparhial Slatina și înmânate echipei câștigătoare, miercuri, 2 iunie a.c. de către Preasfințitul Părinte SEBASTIAN care, cu această ocazie, i-a felicitat pe toți cei implicați în acest concurs.

În Episcopia Slatinei și Romanaților premiul I a fost acordat grupului de cateheză din cele două parohii înfrățite:

Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”Pârșcoveni (Olt), coordonatori: Pr. FRĂSINEANU Ionuț-Gabriel, FRĂSINEANU Adriana – profesor de învățământ primar la Școala Gimnazială Slătioara și ALECU Stelian – profesor de Religie la Școala Gimnazială Pârșcoveni;

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu”Almendralejo (Spania), coordonator – Pr. SÎRBU Ion, pentru proiectul „Dumnezeu este același, aici și în diaspora!”.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” va continua în toate parohiile Eparhiei Slatinei și Romanaților până în data de 22 august 2021 – Duminica Românilor Migranți.

Cele 17 proiecte derulate în protopopiatele Episcopiei Slatinei și Romanaților au reunit peste 277 de copii și tineri numai din țara noastră, la care se adaugă și cei din diaspora, ele subliniind preocuparea constantă a Bisericii pentru păstrarea identității spirituale de limbă și de neam.