„Pe urmele sfinților… ” – pelerinaj organizat de Parohia Fărcaşele de Sus

„Pe urmele sfinților… ” – pelerinaj organizat de Parohia Fărcaşele de Sus

În data de 15 iulie a.c., la solicitarea enoriaşilor din parohia Fărcaşele de Sus, Părintele Popescu Mihai-Cristian a organizat un pelerinaj la 5 mănăstiri din judeţele Gorj, Hunedoara şi Vâlcea.

Prima oprire a fost la Mănăstirea Logreşti cu hramul „Sfinţii Ioachim şi Ana”- o oază de linişte, aşezată într-un loc mai retras.

Urmând ca Biserica Ortodoxă să-l prăznuiască pe Sfântul Prooroc Ilie, cel de-al doilea obiectiv a fost Mănăstirea cu hramul „Sfântul Ilie” din comuna Runcu, cea mai nou înfiinţată mănăstire din judeţul Gorj. Situată pe un platou de piatră, de aici pelerinii au avut parte de un peisaj superb şi o linişte deplină. Obştea este alcătuită din 9 măicuțe care se roagă şi pentru bolnavii din Spitalul de Pneumofiziologie din apropierea aşezământului monahal.

Continuând traseul pe Valea Jiului a treia oprire a fost la Mănăstirea Lainici, unde pelerinii s-au închinat şi s-au rugat la moaştele Sfântului Cuvios Irodion şi la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”. Aici s-a luat şi masa de prânz oferită de mănăstire.

În jur de ora 14 s-a ajuns la Mănăstirea Prislop, pelerinii închinându-se în biserica mănăstirii. Apoi au trecut pe la mormântul Părintelui Arsenie Boca şi au urcat la peştera Sfântului Ioan de la Prislop.

Traseul de întoarcere a fost pe Valea Oltului, unde s-a mai făcut o oprire la Mănăstirea Turnu, pelerinii închinându-se la moaştele Sfinţilor Misail şi Meletie, canonizaţi recent de Biserica Ortodoxă Română.

În acest pelerinaj au participat 8 persoane, traseul stabilit urmând a fi reluat în funcţie de disponibilitatea celor înscrişi pe lista de participare.