Proiectele catehetice tematice intră în faza evaluării

Proiectele catehetice tematice intră în faza evaluării

Cu binecuvântarea PS Părinte SEBASTIAN, Episcopul Slatinei și Romanaților, parohiile din cele patru protoierii au elaborat proiecte și au propus activități în perioada 24 Ianuarie – 24 Aprilie în cadrul Concursul Național Catehetic Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului.

La inițiativa PF Părinte Patriarh DANIEL, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2023 să fie declarat Anul omagial al pastorației persoanelor vârstniceși Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română. 

Competiția catehetică, aflată la cea de-a XV-a ediție, este organizată anual de Administrația Patriarhală prin Sectorul Teologic-Educațional, în parteneriat cu Ministerul Educației și se desfășoară în perioada 16 Ianuarie – 21 Mai 2023.

Concursul Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu vârstnicii. Totodată, concursul își propune să contribuie și să motiveze intensificarea activității catehetice parohiale și a lucrului cu tinerii.

Activitățile derulate tematic au adus plus valoare parteneriatului local Școală-Biserică prin implicarea tinerilor în promovarea informațiilor pe rețelele de socializare, folosindu-se semnul hashtag # pentru cuvinte-cheie, sau căutare facilă în limbajul tehnic pe internet precum, #AnulOmagial, #Tinerii, #ConcursCatehetic2023.

Proiectele catehetice au fost mediatizate în ziarul Lumina, pe site-ul www.basilica.ro, pe pagina parohiilor, pe grupurile profesorilor, cateheților și lucrătorilor cu tinerii și la cercurile preoțești.

Mai multe activități ecologice și filantropice au putut fi integrate în programele Școala Altfel și Săptămâna Verde.

Calendarul și regulamentul concursului pot fi consultate pe site-ul oficial al Patriarhiei Române AICI

Concursul catehetic anual în imagini – selecție din eparhie (Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Oboga, Parohia Sfântul Ierarh Nicolae ‒ Pârșcoveni, Parohia Sfântul Ierarh Nicolae Fărcașele de Sus, Parohia Toți Sfinții Caracal, Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal).

A consemnat,

Alexandra ILIESCU,

profesor voluntar Asociația ASPEA Caracal