ISRAEL – DESCOPERA TARAMUL BIBLIC (6-11 Septembrie, 750 euro/ pers.)

ISRAEL – DESCOPERA TARAMUL BIBLIC

6-11 Septembrie 2023

Preț: 750 euro/ pers.

(cazare în cameră dublă)

Tel: 0787 809 097

Pentru cei care iubesc călătoriile și nu numai, Israel este un prilej de a face cunoștință cu istoria; este o destinație unde descoperim un amalgam de arhitectură veche și nouă, descoperim cum se îmbină cele trei mari religii monoteiste și tradițiile lor.

Israelul este locul unde dorești o viață să ajungi și de unde te întorci cu un sentiment de liniște interioară de care se bucură numai cei care au călcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.

Nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Muntele Măslinilor, Muntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le petreceți alături de noi.

ZIUA 1: București – Tel-Aviv

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 8,00, pentru zbor București-Tel-Aviv, cu compania HiSky. Decolare la ora 10,50* din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13,25.

Vizita in orasul Lod, la Biserica Sf. Gheorghe. In biserica gasim lanturile cu care Sf. Gheorghe a fost legat in inchisoare si mormantul sfantului. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

ZIUA 2: Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun vom merge către Hozeva, unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt, dar relaxant popas, la Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și face baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leul său. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Be’teavon! (Poftă bună!)

ZIUA 3: Ierusalim, Muntele Sion – Via Dolorosa

Shalom! (Pace!) Mic dejun. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cina cea de Taină şi Mormântul Sf. Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri, în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc). Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4: Muntele Tabor – Nazareth – Capernaum

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos‒ Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.

Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, unde vom urca cu taxiurile (10 euro/ pers.) la biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus: prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. De aici vom merge pe Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5: Mănăstirea Sfântului Sava – Bethleem, Biserica Nașterii

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sfântului Teodosie, unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sfântului Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile (10 euro/ pers.) către Mănăstirea Sfântului Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sfântului Sava(accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sfântul Sava).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Betleemița sau Apărătoarea Bethleemului). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei, s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 6: Ierusalim, Muntele Eleon – Tel-Aviv

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster,loc unde, potrivit tradiției, Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească Tatăl nostru; Mănăstirea Dominus Flevit (Domnul a plâns) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă, dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului, ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată si Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus.

Ne îndreptam spre Orasul Primaverii – Tel-Aviv si vom face un tur panoramic si vom vedea cele mai frumoase si interesante locuri din acest oras. Daca timpul permite vom avea si un ragaz in vechiul oras-port Jaffa (fostul Iope din timpul lui Iisus).

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni Și la anul la Ierusalim ne îndreptăm spre Aeroportul Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)

Decolare din Tel-Aviv la ora 22.25 aterizare în București la ora 00.40 (+1).

Servicii incluse in tarif:

– bilete de avion București – Tel-Aviv – București

– taxe de aeroport,

– bagaj de cala – 20 kg.

– autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație

– 5 nopți de cazare la hoteluri de 4* cu regim de demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)

– toate intrările la obiectivele din program

– ghid vorbitor de limba română

– preot însoţitor din partea agenției, care asigură asistență duhovnicească

Servicii neincluse in tarif:

– tips în valoare de 5 euro / pers. / zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel)

– excursiile optionale din program

– mesele de prânz

– cheltuieli personale.

– Asigurare medicala (obligatorie) / storno

Suplimente & Reduceri:

Supliment de single 215 euro

Reducere 20 euro pentru copii intre 6 și 11,9 ani

Opționale:

– Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/ pers. – valabil pentru minim 35 pers.

– Iesire nocturna la Sf. Mormant – 20 euro/ pers. – valabil pentru 35 pers.