Episcopia Slatinei și Romanaților

A.S.C.O.R. Slatina

  • 05/12/2008

A.S.C.O.R. Slatina

Începuturile A.S.C.O.R. Slatina se află în locuitorii credincioşi ai plaiurilor Oltului pentru că A.S.C.O.R. Slatina este direct legată de Episcopia Slatinei, iar Episcopia Slatinei a luat fiinţă din dorinţa oamenilor de a avea un vlădică. Chiar în ziua întronizării noului episcop, la ieşirea din Biserică după terminarea slujbei, doi dintre preşedinţii A.S.C.O.R. Craiova, unul fost, unul actual, după ce l-au felicitat pe PS. Sebastian, i-au propus acestuia să-i dea o mână de ajutor pentru înfiinţarea unei asociaţii şi în oraşul Slatina. Astfel, în luna iulie 2008 a fost format un Comitet de Iniţiativă pentru a se înfiinţa şi în Slatina Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români, respectiv Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români.

Ce este A.S.C.O.R.?

A.S.C.O.R./L.T.C.O.R. este cea mai mare organizaţie de tineret din România, având numeroase filiale, în toate centrele universitare ale ţării şi nu numai. Scopul asociaţiei este promovarea credinţei şi spiritualităţii creştin-ortodoxe cu prioritate în mediul liceal şi universitar, în duhul filocalic redescoperit de către Pr. Dumitru Stăniloae.

Activităţile specifice asociaţiei  sunt: organizarea de conferinţe pe diferite teme culturale şi duhovniceşti, pelerinaje la mânăstiri şi biserici din ţară, tabere de muncă, acţiuni de asistenţă socială, discuţii şi dezbateri pe teme cultural-religioase şi teme specifice vârstei, vizionare de filme duhovniceşti, istorice, culturale, despre familie, despre societatea de azi etc.

Dezbateri pe diverse teme duhovniceşti au loc săptămânal la sediul asociaţiei, având ca invitaţi preoţi şi oameni de cultură. În preajma sărbătorilor are loc şi un program de ‘colinde din bătrâni’, ce readuce în mijlocul colindătorilor parfumul obiceiurilor străbune.

Contact:

Zilnic între orele 9-14 pe Str. Fraţii Buzeşti, Nr. 15  (în incinta Episcopiei).

Mai multe informaţii legate de A.S.C.O.R. – filiala Slatina, puteţi afla pe accesând site-ul  asociaţiei: www.ascorslatina.wordpress.com, sau la numărul 0733.504.012 – Daniel Micu (preşedinte).

~~~+~~~

Fotografii:


~~~+~~~