Episcopia Slatinei și Romanaților

Pelerinaj GRECIA – 24-29 septembrie – 360 euro/ pers.

  • 25/06/2019

 

DESCOPERĂ GRECIA SPIRITUALĂ

24-29 SEPTEMBRIE

Grecia este cunoscută pentru 3 lucruri: civilizația antică, peisajele sale uimitoare și turismul foarte dezvoltat. Această țară este atât de bogată în cultură și frumusețe că niciodată nu pare a fi descoperită în întregime, indiferent de câte ori veți merge. Dacă Grecia este cunoscută pentru peisajele sale, pentru apa limpede noi vă propunem să descoperiți comorile spirituale ale vechii Elade.

Astfel vă invităm să vedeți alături de noi Salonicul, complexul MeteoraAtena și să cinstim moaștele Sf. Mc. Dimitrie din Salonic, Sf. Ioan Rusu din Insula Evia, Sf. Nectarie din Insula Eghina, Sf. Efrem cel Nou de la Nea Makri și multe altele.

ITINERARIU

Ziua 1: Slatina – Calafat – Serres 

Întâlnire la ora 73o în fata Catedralei Episcopale. Vom pleca la ora 800 pe ruta Slatina – Sofia – Mănăstirea Rila. Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mănăstirea Rila unde se afla moaștele Sf. Ioan de Rila. Ne îndreptăm spre graniță și, dupa formalitățile vamale, trecem în Grecia. Ne îndreptăm spre Serres. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Serres.

Ziua 2: Vizită în Salonic – Mănăstirea Kato Xenia – Insula Evia (355 km)

Mic dejun. Deplasare către Salonic. Salonicul este capitala provinciei Macedonia și al doilea oraș ca mărime al Greciei. Aici, Apostolul Pavel a adus pentru prima dată mesajul creștinismului (50 d. Hr.). Pornim într-un tur pietonal și vom vizita Biserica “Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, unde se află moaştele sfântului care ocrotește biserica, dar și orașul Salonic; Rotonda, unul dintre cele mai vechi monumente din Salonic, apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datând din anul 304 d.Hr.; ne îndreptăm apoi către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare biserică din Salonic), unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi Catedrala Mitropolitană (moaştele Sfântului Grigorie Palama). Pe faleză se află Turnul Alb – simbol al oraşului.

Continuăm călătoria noastră prin Grecia și ne îndreptăm spre zona centrală a Eladei. Oprim la Mănăstirea Kato Xenia, o frumosă mănăstirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, ţesut din păr de cămilă şi, alături de Acoperamânt, face parte din rămăşitele pământeşti ale Maicii Domnului. Trecerea cu ferryboatul în Insula Evia. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Insula Evia.

Ziua 3: Biserica Sf. Ioan Rusu – Mănăstirea Nea Makri (285 km)

Mic dejun. Ne îndreptăm spre localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adăpostite moaştele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume.

Ne vom îndrepta apoi spre Nea Makri. Pe “colina neprihăniţilor” este Mănăstirea Buna-Vestire, unde sunt moaştele Sfântului Efrem cel Nou, care este considerat ocrotitorul oamenilor care suferă de depresie. Ne îndreptăm spre portul Pireu și trecem cu ferryboatul în Insula Eghina. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Insula Eghina.

Ziua 4: Insula Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Kalambaka (395 km)

Mic dejun. Situată la aproximativ 60 minute de capitala grecească, insula este cunoscută pentru culturile de fistic, dar mai ales datorită faptului că aici se află moaştele Sf. Nectarie. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sf. Ier. Nectarie, mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni.

Revenim în capitala Greciei şi facem tur de oraş, cu autocarul, în care vom vedea: Stadionul OlimpicPalatul ParlamentuluiPiaţa SintagmaAcademiaUniversitateaBibliotecaPiaţa OmoniaAcropolele. Plecăm spre una dintre cele mai impresionante și frumoase zona ale Greciei – Kalambaka. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Kalambaka.

Ziua 5: Complexul Meteora (175 km)

Mic dejun. Vizităm Mănăstirile din Complexul Meteora (vom vizita 2 mănăstiri, funcţie de programul fiecărei mănăstiri). Mănăstirile sunt spectaculos așezate pe vârfuri stâncoase din Tesalia, fiind printre cele mai izbitoare atracții din Grecia. Numele Meteora se traduce prin “suspendat în aer” și descrie perfect așezarea acestor locașuri de cult. Popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine – Zindros, unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizăm imaginea oferită de mănăstirile “suspendate între cer şi pământ”. Părăsim vestitul Complex Monahal de la Meteora, îndreptându-ne spre una dintre cele mai îndrăgite regiuni din Grecia – Riviera Olimpului.

Facem un popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii se închină la icoana şi la moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica rupestră, apoi se coboară la izvor, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare si cina în zona Riviera Olimpului. Timp liber pentru cumpărături și/ sau relaxare. Opțional se poate organiza o frumoasă petrecere în stil grecesc.

Ziua 6: Riviera Olimpului – Slatina

Mic dejun. Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Calafat – Slatina. Se ajunge în Slatina în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

PREȚ: 360 euro/ pers.

Regim de Demi-Pensiune (mic dejun și cină incluse) cu cazare în camera dublă.

Grup de minim 40 persoane.

În cazul în care nu se completează locurile, pelerinajul se va reprograma.

Prezentul program este parte integrantă din contract.

CONTACT: Pr. LAURENȚIU FLOREA

Tel: 0787.809.097

Sunt incluse:

  • transport cu autocarul climatizat pe toată durata programului,
  • 5 cazări, conform programului, la hotel de 3*,
  • 6 mic-dejun-uri la hotel de 3*,
  • 5 cine,
  • turul capitalei Atena,
  • turul orașului Salonic,
  • ghid însoțitor din partea agenției,
  • preot însoțitor.

NU sunt incluse:

  • intrările la obiective,
  • ferryboat-ul Pireu – Insula Eghina – Pireu (20 euro/ pers., se plătesc în Grecia),
  • ferryboat-ul Glyfa – Agiocampos (5 euro/ pers., se plătesc în Grecia),
  • mesele de prânz,
  • posibil anumite taxe de stațiuni și orașe, precum și cheltuielile personale.

Note:

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii, ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi, de aceea, este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară:
  • să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor;
  • să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat;
  • adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri, funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot interveni modificări ale tarifului.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
  • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, sau carte de identitate.

Repere din traseu:

  • Salonic cu Biserica “ Dimitrie”, Calea Ignatia și Turnul Alb,
  • Complexul Meteora,
  • Atena,
  • Insula Eghina, cu moaștele Sf. Ier. Nectarie,
  • Insula Evia, cu moaștele Sf. Ioan Rusu,
  • Riviera Olimpului.

Opțional:

  • Seară grecească: 25 euro/ pers. Petrecerea se desfășoară într-una din tavernele tradiționale din Paralia Katerini sau Olympic Beach și include un program artistic cu muzică și dansuri tradiționale și veți putea savura delicioasele preparate ale bucătăriei tradiționale grecești. La petrecerea organizată cu ocazia serii grecești, dansatorii profesioniști vă vor învața câțiva pași din dansurile tradiționale: Sirtaki și Zorba. Se organizează cu un minim de 30 persoane.