Episcopia Slatinei și Romanaților

Premierea festivă a elevilor olteni, participanţi la concursurile derulate sub egida „Anul Familiei şi Anul European al Voluntariatului”

Premierea festivă a elevilor olteni, participanţi la concursurile derulate sub egida „Anul Familiei şi Anul European al Voluntariatului”

  • 08/06/2011

„Cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor’’

(Mt. 5, 19)

Elevii olteni, participanţi la diferite concursuri şcolare şi extraşcolare, derulate sub egida „Anul Familiei şi Anul European al Voluntariatului”, au participat la premierea festivă organizată în cadrul conferinţei preoţeşti din Protoieria Caracal, de către Episcopia Slatinei şi Romanaţilor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Olt şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Mun. Caracal.

Cei 58 de elevi, îndrumaţi de 30 de cadre didactice, reprezentând 25 de unităţi şcolare din judeţ, au păşit pe scena somptuosului Teatru Naţional cu emoţie şi cu bucurie pentru rezultatele lor, cu gratitudine pentru dascălii lor care i-au îndrumat la orele de curs, după îndemnul: „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă şi chiar când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Pilde 22, 6).

Programul a venit urmare gândului Preasfinţitului Sebastian, care la prima întâlnire oficială cu preoţii şi profesorii de religie ne sugera o mai bună colaborare, o mai mare implicare pentru copiii din parohie, care vor deveni creştinii de mâine, enoriaşi practicanţi.

Programul festiv al elevilor s-a încheiat cu prezentarea pe scurt a câtorva dintre lucrările elevilor. Tot cu acest prilej, elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” au prezentat o expoziţie de desene cu mesaj antidrog.