Episcopia Slatinei și Romanaților

Sfântul Maslu și întâlnire de lucru cu cercul catehetic Balș

  • 10/02/2024

Sfântul Maslu și întâlnire de lucru cu cercul catehetic Balș

Agenda de Activități cu tinerii pe anul 2024 a fost prezentată la întâlnirea de lucru cu cercul catehetic Balș, vineri, 9 Februarie, în paraclisul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena”, după săvârșirea tainei Sfântului Maslu.

Zeci de credincioși au participat vineri, 9 februarie, la Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de 15 preoți, în prezența părintelui consilier SANDU Constantin Nicolae și a părintelui protoiereu POPA George.

În cuvântul de învățătură, pr. protoiereu POPA George a transmis credincioșilor importanța grijii pentru suflet, raportul dintre sănătatea sufletească și sănătatea trupească și modul ortodox de a vedea atât boala, cât și vindecarea.

După săvârșirea Sfântului Maslu, pr. Consilier SANDU Constantin Nicolae a prezentat preoților prezenți Agenda Departamentului de Activități cu tinerii și  a propus o mai strânsă colaborare în direcția slujirii misionare a tinerilor bălșeni.

Orașul Balș are o populație de peste 16.000 de locuitori și adună tineri de pe o rază de aprox. 25 km în cele trei licee, două școli generale și un centru pentru educație incluzivă.

La întâlnirea de lucru s-au trasat câteva linii strategice în planificarea unor activități comune în orașul Balș și împrejurimi și s-a luat act de cele mai importante proiecte catehetice și de activități cu tinerii implementate și desfășurate de Episcopia Slatinei și Romanaților, după cum urmează:

  • Concursul Național Catehetic al Patriarhiei Române;
  • Concertul de Cântări Pascale de la Catedrala Episcopală din Slatina;
  • Festivalul eparhial de Toacă de la Brastavățu;
  • ITO Slatina;
  • Alte ITO locale;
  • Tabăra din Vatra Satului;
  • Programul de slujiri Misionare „Maica Domnului Vindecătoarea” ș.a.

Mulțumim atât părinților care au răspuns pozitiv invitației de a participa la primul cerc catehetic din anul 2024, cât și părintelui paroh IORDACHE Vasile Costinel și părintelui GHIȚURIN Alin Gheorghe pentru organizare și ospitalite!

A consemnat Pr. SANDU Constantin Nicolae

Consilier misionar-catehetic