Episcopia Slatinei și Romanaților

Vernisajul Expoziţiei de Pictură “Severică Mitrache 55”

Vernisajul Expoziţiei de Pictură “Severică Mitrache 55”

  • 23/09/2011

Joi, 22 septembrie a.c., la Galeria “Artis” a Muzeului Judeţean Olt din Mun. Slatina a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură “Severică Mitrache 55”. În cadrul vernisajului au luat cuvântul: istoricul şi criticul de artă Florin Rogneanu − Directorul Muzeului de Artă din Craiova −, care a decriptat procesul de creaţie şi mesajul artistic al autorului; D-l Ing. Gheorghe Iorga − Inspector în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patromoniu Naţional Olt (DJCPN), care a evidenţiat colaborarea fructuoasă şi prietenia pe care o are în continuare cu Dl Arhitect Severică Mitrache.

D-l Prof. Dr. Dorin Ioan Teodorescu − Directorul DJCPN Olt − i-a acordat autorului o Diplomă de Merit, ca o recunoaştere a eforturilor depuse în păstrarea şi conservarea monumentelor istorice din judeţ şi, nu în ultimul rând, PC Pr. Nicolae Nicolăescu, Protoiereu al Protopopiatului Slatina II, ca reprezentant al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, a evocat sprijinul constant şi colaborarea strânsă pe care D-l Arh. Severică Mitrache o are cu Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, ajutând bisericile să obţină documentaţia completă necesară executării diferitelor lucrări de reabilitare. Astfel, au fost evidenţiate multiplele calităţi (de artist plastic, arhitect şi om al Bisericii), pe care personalitatea domnului arhitect le are.

Prezenţi le vernisaj au fost şi membrii delegaţiei de artişti plastici de la Craiova, în frunte cu pictorul Iulian Segărceanu şi cu maestrul Gabriel Bratu.