Episcopia Slatinei și Romanaților

17.048 beneficiari ai programului social Masa Bucuriei, în 2016. Au fost achiziţionate 5 autoutilitare pentru eficientizarea serviciilor sociale

  • 25/09/2017

Patriarhia Română derulează în prezent o serie de programe sociale prin care sunt distribuite beneficiarilor bunuri alimentare și hranăcaldă. Astfel, numai în cadrul programului naţional Masa Bucuriei, în anul 2016, 17.048 persoane au beneficiat de acest tip de servicii sociale.

Programul național Masa Bucuriei se desfăşoară în parteneriat cu societățile comerciale Selgros Cash&Carry S.R.L. din anul 2009 și Carrefour România S.A.din anul 2015. Programul este implementat în 24 de eparhii, prin 178 instituţii social-filantropice. Din anul 2009 valoarea totală a produselor oferite s-a ridicat la suma de 4.426.281 Euro.

De asemenea, Patriarhia Română se află în dialog cu S.C. Mega Image S.R.L. pentru realizarea unui program social similar la nivelul Capitalei.

Pentru a asigura logistica necesară acestor programe în ceea ce priveşte preluarea alimentelor și livrarea acestora la domiciliu în bune condiții, cu respectarea standardelor în vigoare, au fost achiziționate 5 autoutilitare echipate cu izolație și agregat refrigerare Dacia Dokker Van.

În prezent, toate filialele Asociației Diaconia care oferă servicii tip cantină socială şi activează pe lângă cele şase Protopopiate din Capitală au la dispoziție mijloace de transport noi și conforme cu normativele în domeniu.

Beneficiarii programelor sociale desfăşurate de Patriarhia Română sunt persoane care se află în atenția serviciilor sociale ale unităților de cult, la nivel de eparhie, respectiv în evidenţa organizațiilor nonguvernamentale care funcționează cu binecuvântarea episcopiilor și arhiepiscopiilor.

ursa: Basilica.ro