Episcopia Slatinei și Romanaților

A fost inaugurat Centrul de servicii pentru copii abuzaţi „Sf. Mc. Ştefan” din Slatina

  • 03/06/2009

A fost inaugurat Centrul de servicii pentru copii abuzaţi „Sf. Mc. Ştefan” din Slatina

Pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, a fost inaugurat Centrul de servicii pentru copiii abuzaţi „Sf. Mc. Ştefan”, care va asigura îngrijirea copiilor aflaţi în dificultate: neglijaţi, exploataţi, maltrataţi, copii ai străzii etc.

Panglica de inaugurare a Centrului a fost tăiată de către D-na Luminiţa Tudora, Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Specială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC), şi de către D-l Marin Dobre, secretar general al Consiliului Judeţean Olt. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Craiova.

PC Pr. Ionel Daniel Rădoi, Consilier Social în cadrul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, alături de Diac. Marius Nicolae Păun, Inspector Social în cadrul aceleiaşi instituţii, au săvârşit slujba de sfinţire a Centrului, oferind la sfârşit din partea Preasfinţitului Părinte Sebastian, reprezentanţilor Centrului, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Părintele Rădoi a salutat iniţiativa deschiderii acestui Centru, exprimându-şi speranţa că acesta va fi util comunităţii: „Îi mulţumim Domnului că s-a deschis acest Centru şi sper să vedem numai zâmbete pe feţele copiilor de aici”.

Centrul „Sf. Mc. Ştefan” este situat în cartierul Steaua, pe str. Plevnei, nr. 7A, fiind înfiinţat în sediul fostului Centru de Copii „Sf. Ioachim şi Ana” de lângă Şcoala „Sf. Constantin Brâncoveanu” din Slatina.

D-na Luminita Tudora a declarat că Centrul a fost inclus într-un program cu finanţare europeană, fondurile alocate fiind de 260.000 €, din care 52% au fost contribuţia Consiliului Judeţean Olt. Capacitatea Centrului este de 14 locuri, acesta cuprinzând, pe lângă camerele şi grupurile sanitare aferente, o bucătărie cu mobilier şi aparatură electro-casnică, o cameră de zi şi una de studiu şi un birou pentru consilierul psihologic.

Centrul va avea şi o linie telefonică de urgenţă, la care oricine va putea să semnaleze un abuz la numărul gratuit 0800 800 564 (între orele 8,00 şi 16,00), şi un autoturism pentru intervenţii al echipei care se va deplasa la domiciliul minorilor, aceasta fiind formată din asistentul social, şoferul şi un poliţist. Copiii abuzaţi care vor fi primiţi în Centru vor sta doar perioade scurte de timp, până ce autorităţile le hotărăsc soarta.

12 22 42 51 61 31 71 81