Episcopia Slatinei și Romanaților

A fost resfinţită biserica parohiei Bătăreni, Protoieria Slatina I

  • 28/10/2009

A fost resfinţită biserica parohiei Bătăreni, Protoieria Slatina I

Sâmbătă 24 octombrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor a resfinţit biserica parohiei Bătăreni, Protoieria Slatina I.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte a tâlcuit pericopa evanghelică care spune că nimeni aprinzând o lumină nu o pune sub obroc, ci în sfeşnic, ca să lumineze tuturor, pentru că nimic nu este tainic care să nu se arate şi nimic ascuns care să nu se dea la iveală; îndemnând pe această cale pe credincioşi să devină ei înşişi lumină celorlalţi prin lucrarea faptelor bune. În acelaşi context, a tâlcuit şi cuvântul evenghelic care spune că „tot celui care are i se va mai da, iar de la cel care nu are, şi ce i se pare că are, i se va lua”, făcând referire la darurile pe care Dumnezeu le dă celor ce-L cunosc: „Dacă ne vom apropia de Hristos nu din curiozitate sau complezenţă, din răutate sau viclenie, aşa cum se apropiau fariseii şi cărturarii, ci ne vom apropia cu gând bun şi dorinţă de a învăţa ceva, de a ne folosi sufleteşte, atunci Dumnezeu ne va înmulţi darurile, iar celor care stau acasă li se va lua şi bruma de cunoştinţe pe care o au despre Dumnezeu şi nici cu aceea nu vor rămâne”. La sfârşit, a vorbit despre marea dragoste a lui Dumnezeu revărsată către om şi cum Hristos i-a fericit pe cei care Îi vor împlini cuvântul, numindu-i ca pe „mama Lui” şi ca pe „fraţii Lui”.

La sfârşitul slujbei, PS Sebastian a acordat rangul de Sachelar părintelui  paroh Marian Brebu şi Diploma de Ctitor D-lui Deputat Nicolae Stan

14 23 33 43