Episcopia Slatinei și Romanaților

A fost sfinţită biserica Filiei Buiceşti a Parohiei Valea Mare, Protoieria Slatina I

  • 30/07/2009

A fost sfinţită biserica Filiei Buiceşti a Parohiei Valea Mare, Protoieria Slatina I

Duminică, 26 iulie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii filiei Buiceşti a Parohiei Valea Mare, Prot. Slatina I.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a menţionat importanţa pe care o au minunile săvârşite de Hristos în Evanghelie: „Cum se explică faptul că Mântuitorul Hristos, în loc să abuzeze de puterea facerii de minuni, după ce că săvârşea acestea doar când era rugat şi când era nevoie, cerea înadins celor vindecaţi să le tăinuiască, spunându-le: „vedeţi, nimănui să nu spuneţi aceasta!”. Aceasta pentru că Dumnezeu a ştiut că orice minune ţine trei zile şi că nu minunile sunt acelea care ne fac pe noi mai buni. N-am citit noi despre minunile pe care le-a săvârşit Hristos? …şi ce dacă. Nu vedem în jurul nostru atâtea minuni care se întâmplă zi de zi? …şi ce dacă. Ne fac ele cu ceva mai buni?…

De aceea, nu minunile, cred, ne lipsesc. Cunosc persoane respectabile care aleargă de la o minune la alta, şi pe unde aud de vreo icoană făcătoare de minuni sau care plânge merg, aşteptând ca aceasta să-i transforme în mod miraculos, uitând că Hristos a situat minunile totdeauna într-un plan secundar. Nu le-a făcut decât de nevoie, ba încă a şi interzis difuzarea şi popularizarea lor, pentru că minunile sunt „şocuri” şi „impresii de moment”, şi nu de acestea avem noi nevoie, ci de cuminţenia credinţei de fiecare duminică”.

La sfârşitul slujbei, răsplătind ajutorul dat pentru împodobirea sfintei biserici, Preasfinţia Sa a acordat D-lui Ing. Valentin Samuilă Distincţia de Vrednicie.

25 35 52 62