Episcopia Slatinei și Romanaților

A fost târnosită biserica Filiei Criva de Jos

A fost târnosită biserica Filiei Criva de Jos

  • 25/09/2009

A fost târnosită biserica Filiei Criva de Jos

Duminică 20 septembrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a târnosit biserica filiei Criva de Jos a parohiei Criva, Protoieria Caracal, în cadrul Sfintei Liturghii hirotonind întru preot pe Diac. Mihai Simion, pe seama parohiei Vâlcele, Protoieria Slatina I.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit sensul cuvintelor Mântuitorului din Evanghelie care fac referire la lepădarea de sine, luarea Crucii şi urmarea Lui, îndemnând credincioşii să stăruiască în a duce lupta cea duhovnicească şi a vieţui îngereşte:

„Învăţătura evangheliei de azi este simplă. Haideţi să ne asumăm viaţa aceasta aşa cum este ea, ca pe o luptă şi ca o Cruce, pentru că cine fuge de Cruce îşi pierde sufletul, potrivit evangheliei. Haideţi totodată să începem să trăim cu Dumnezeu încă de aici, de pe pământ, să ne obişnuim cu El, să ne împrietenim cu El, pentru ca în viaţa de dincolo să nu ne spună ceea ce a zis celor cinci fecioare neînţelepte: „nu vă cunosc pe voi”. Haideţi să începem să trăim în Împărăţia lui Dumnezeu încă de pe pământ, să-L lăsăm pe El să stăpânească peste sufletele noastre, şi, în felul acesta, vom ajunge să gustăm fericirea comuniunii cu Dumnezeu”.

La sfârşitul slujbei, PS Sebastian a acordat Diploma de Vrednicie D-lui Primar Tudor Udrescu, D-lui Ing. Gheorghe Bădiţă şi D-lui Dir. gen. Nicolae Bungiu.

19 25 43 51