Episcopia Slatinei și Romanaților

Activitate cu tineri la Centrul Cultural – Misionar de la Slatina al Episcopiei

Activitate cu tineri la Centrul Cultural – Misionar de la Slatina al Episcopiei

  • 23/05/2019

Joi, 16 mai a.c., la Centrul CulturalMisionar de la Slatina al Episcopiei (care momentan funcționează în cadrul Centrului Social din Str. Grădiniței, nr. 1), 26 de elevi însoțiți de Prof. Odeta VÂLCEA și Prof. Mihaela LOTREANU de la Liceul cu Program Sportiv din Slatina au participat la prima activitate, pregătită de Pr. Cons. Constantin ALDEA și Pr. Cons. Daniel CAMEN (coordonatorii acestui Centru): un atelier de încondeiat ouă, în concordanță cu perioada post-pascală în care ne aflăm.

Pr. CAMEN a relatat celor prezenți povestea ouălor roșii, iar Pr. ALDEA a prezentat tehnica încondeierii ouălor cu ajutorul chișiței și cearei de albine, fiecare grup realizând câte o operație a acestei tehnici: încondeierea, roșirea ouălor și îndepărtarea cearei cu ajutorul unei lumânări.

Deși au participat pentru prima dată la acest atelier, tinerii au dovedit că posedă mult talent, realizând lucrări frumoase, pe care le-au primit apoi în dar, pentru a le prezenta părinților.

Coordonatorii atelierului de creație au reușit să capteze atenția și interesul participanților și au primit ca feedback dorința tinerilor de a reveni la activitățile desfășurate de noul Centru Cultural – Misionar.