Activități cu elevi la Centrul Cultural Misionar Drăgănești
Pentru elevii din zona Drăgănești-Olt anul școlar 2019-2020 a început cu bogate activități în cadrul Centrului Cultural Misionar ,,Sfântul Pantelimon” din oraș.
Activitățile variate și interesante de genul dezbaterilor, scrierii creative, jocurilor interactive, creațiilor plastice, colajelor, orelor de literatură religioasă în aer liber, voluntariat, concursurilor, șezătorilor, poveștilor de viață etc. au oferit suport pentru reușita școlară în ansamblul ei. Aceste activități au avut loc în fiecare zi de vineri, între orele 15.00-17.00.
Prima activitate, intitulată ,,Împreună cu Sfântul Dimitrie – lumină și culoare”, la care au participat 30 elevi din zonă, a avut loc în data de 25 octombrie 2019, sub îndrumarea domnului profesor Ion BOBEA și a Pr. Prof. Liviu-Marian TUDOSIE. În acest fel, elevii și-au putut îmbogățit, prin lectură și creații literare, cunoștințele lor despre viața Sfântului Dimitrie.
Cea de-a doua activitate, intitulată ,,Icoana ortodoxă” și desfășurată în data de 1 noiembrie 2019, sub coordonarea doamnei profesor Nicoleta STANCIU și a domnului profesor Dragoș PÎRVĂNESCU, a stârnit curiozitatea elevilor în ceea ce privește tehnica pictării icoanelor, acestea fiind pentru ei un mijloc de cunoaștere și de iubire a lui Hristos și a sfinților. Au participat un număr de 24 elevi, care au pictat icoane pe sticlă, au colorat și au putut urmări un documentar despre viața Sfântului Dimitrie.
Activitatea ,,Natura, darul lui Dumnezeu pentru oameni” s-a desfășurat în data de 15 noiembrie 2019 sub îndrumarea domnului profesor Cătălin TRĂISTARU și a doamnei profesor Georgeta PETCU. Elevii, în număr de 16, au realizat colaje (folosind materiale din natură), jocuri, creații plastice, roadele muncii lor fiind apreciate drept interesante și frumoase.
***
Educația înseamnă mai mult decât acumularea unui volum cât mai mare de informații. Scopul acestor activități extrașcolare este de a susține dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copiilor, cultivarea interesului pentru activități culturale, chiar și facilitarea integrării elevilor în anumite grupuri sociale. Educația extrașcolară va ajuta elevul să își valorifice timpul liber, însă într-un mod util și educativ.