Episcopia Slatinei și Romanaților

Activități la Centrul Cultural-Misionar din Caracal cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului

Activități la Centrul Cultural-Misionar din Caracal cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului

  • 13/08/2019

În zilele de 12 și 13 august a.c., la Centrul Cultural – Misionar ,,Doamna Maria Brâncoveanu” din Municipiul Caracal, au fost organizate activități recreative cu copiii de la Școlile Gimnaziale Nr. 2, 3 și ,,Nicolae Titulescu” din localitate.

Sub coordonarea cadrelor didactice și a preoților, elevii au realizat planșe colorate pe teme istorice, religioase și de vacanță. Realizarea acestor lucrări a alternat cu momente de socializare, interpretări de cântece și impresii de vacanță.

Între voluntarii la această acțiune s-au numărat studenți din localitate și enoriași ai catedralei ,,Adormirea Maicii Domnului”. Întreaga activitate a fost dedicată praznicului Adormirii Maicii Domnului, iar creațiile realizate de către elevi vor fi expuse apoi în data de 15 august în cadrul expoziției tematice din curtea catedralei municipale, la hramul acesteia.

Toți elevii au fost invitați apoi să participe în data de 15 august la Sfânta Liturghie, când, la finalul slujbei, vor primi premii pentru activitatea desfășurată și vor avea prilejul să prezinte și un mic program artistic. Participanții și-au propus să repete acest fel de manifestare și în ajunul sărbătorii Nașterii Maicii Domnului.