Episcopia Slatinei și Romanaților

Aniversarea a 100 de ani de la nașterea veteranului de război Marin I. OLARU din Găvănești

Aniversarea a 100 de ani de la nașterea veteranului de război Marin I. OLARU din Găvănești

  • 08/08/2019

În data de 7 august a.c., la biserica Parohiei Găvănești, a avut loc evenimentul aniversării a 100 de ani de la nașterea veteranului din Războiul pentru Reîntregirea Țării (1941-1945) Marin I. OLARU, fiu al satului.

Acestui frumos moment aniversar, menit să omagieze viața, sacrificiul și munca unui brav militar, s-au alăturat, pe lângă membrii familiei domniei sale, și preotul satului – Prof. Daniel Stoica, Pr. Ion Rizea – Consilier Admnistrativ-Bisericesc, reprezentantul Episcopiei Slatinei și Romanaților, Lt. Col. Toma Crăciun-Teau, comandantul Garnizoanei Slatina, Lt. Col. Lucian Cojocaru – Comandantul Batalionului I Instrucție Olt, Col. (r) Constantin Breazu – Președintele subfilialei Caracal a A.N.V.R., Maiorul Diana Iuga de la Departamentul Calitatea vieții personalului, Secția Veterani de război, Pr. Militar Iulian Toader de la Garnizoana Caracal, Laurențiu Guțică – directorul Muzeului Județean Olt, căpitanul Rareș Țolea și plutonierul adjutant Marius Tuinea, diverși membri ai trustului de presă al Armatei, reprezentanți ai emisiunii ProPatria, precum și autorități locale și județene.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul religios de mulțumire, săvârșit de un sobor de preoți, apoi a urmat un scurt cuvânt din partea sărbătoritului, care a depănat câteva din multele momente trăite pe front, a urmat apoi prezentarea ordinelor succesive de avansare în grad primite de către veteran de-a lungul carierei sale militare, după care Lt. Col. Toma Crăciun-Teau împreună cu Lt. Col. Lucian Cojocaru l-au avansat pe acesta în gradul de locotenent-colonel în retragere. Au urmat apoi oferirea obișnuitelor daruri și agapa de final.

Această activitate a fost înscrisă de către Batalionul 1 Instrucție Olt în portofoliul de activități aniversare, mai ales că, la data de 1 septembrie anul acesta, unitatea împlinește 150 de ani de funcționare.